Siirtonurmella uutta ilmettä pihaan

Lohjalainen V.Sander hoitaa pihasi kuntoon vaikka asentamalla sille uuden siirtonurmen.

Valmis ruohomatto on edullinen juuri sinulle, joka haluat kaunista rikkaruohotonta nurmikkoa nopeasti ja ilman aikaa vievää alkukasvatusta. Siirtonurmella helposti ja nopeasti nurmikko, joka kestää kovaakin kulutusta!

Ennen siirtonurmen asennusta V.Sander huolehtii että pohjat valmistellaan huolellisesti.

Ravinteikas ja hyvin valmisteltu pohja antaa parhaat lähtökohdat hyvinvoivalle ja kestävälle nurmelle. Jatkossa siirtonurmea tulee hoitaa kuten kylvettyäkin nurmea. Ihanteellinen kasvualusta siirtonurmelle on hiekansekainen multa. Savimaa ei läpäise vettä, joten siihen voi sekoittaa 5-10 cm kerroksen karkeaa hiekkaa. Hiekkainen maa läpäisee vettä vastaavasti liikaa ja siihen voi sekoittaa ravinteikasta multaa tai turvetta. Mikäli nurmetettavalla alueella on rakennuksia, tulisi pohjan viettää seinistä poispäin 1-3 cm metrillä kolmen metrin matkalta.

Kun siirtonurmi on sitten asettunut paikoilleen ja sen hoito-ohjeita noudatettu, on sen hoitaminen jatkossa helppoa. Nurmikkoa kastellaan ainoastaan tarvittaessa, jos siinä näkyy kuivahtamisen merkkejä pitkän poutajakson aikana. Kastelu suoritetaan runsaana kertakasteluna. Kastelu kannattaa suorittaa illalla, jolloin haihdunta on vähäisempää ja vesi ehtii imeytyä maaperään.

wpChatIcon